Myofaskiaalisen kivun tutkiminen ja hoito.

Koska koulutetun hierojan tulee pyrkiä kouluttautumaan ja kehittymään työssään jatkuvasti, kävin Ortopedisen osteopatian koulutuskeskuksessa, Helsingissä 9.-10.2.2019 järjestetyn koulutuksen myofaskiaalisen kivun tutkimisesta ja hoidosta. Tuon viikonlopun aikana opimme erittän tehokkaita keinoja tutkia ja hoitaa tyypillisimpiä tuki- ja liikuntaelinperäisiä vaivoja faskiarakenteiden näkökulmasta. Kouluttajana toimi osteopaatti Eetu Koivisto, joka oli aivan loistava! Voin lämpimästi suositella ihan kaikille kollegoille.

Myofaskia tarkoittaa jokaisen kehosta löytyvää lihas-sidekudosta. Lihas – myo, sidekudos – fascia.

Kurssilla kävimme aluksi läpi teoriaa faskiarakenteista ja niiden toiminnasta. Sivusimme muutamaan kertaan myös muita mielenkiintoisia TULE-sairauksien hoitoon liittyviä asioita, sillä kouluttajallamme oli todella runsaasti tietoa ja ymmärrystä monista tuki- ja liikuntaelinperäisistä vaivoista. Paneuduimme erittäin intensiivisesti useiden faskiapisteiden (triggerpisteiden) syntyyn, sijaintiin ja niiden hoitokeinoihin sekä vaikuttavuuteen. Toisen koulutuspäivän iltapäivä käytettiinkin opiskelutovereiden tutkimiseen ja hoitoon näillä opituilla menetelmillä erittäin positiivisin tuloksin.

Opiskelu oli tiivistahtista, mutta erittäin antoisaa. Nyt on taas (hierojatermein) työkalupakissa monta uutta välineittä ja keinoa hoitaa asiakkaiden tuki- ja liikuntaelinperäisiä vaivoja. Aivan huikeaa!

KEEP LEARNING, BECOME BETTER!