Guasha

Guasha on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa luusta valmistetulla lastalla hierotaan lihaksia, käsitellään ihonalaisia pehmytkudoksia sekä painellaan aku- ja triggerpisteitä.
Nykyään guasha-kammat valmistetaan tyypillisimmin jadekivestä tai muovista, mutta ovat siitäkin huolimatta oikein tehokkaita välineitä. Kotona tehtävää guashausta varten voi käyttää melkeinpä mitä tahansa käyttöesinettä kenkälusikasta juomalasiin. Iholle voi halutessaan levittää hierontaöljyä kitkaa vähentämään.

Guashaus sopii lähestulkoon kaikille ihmisille näköön ja kokoon katsomatta. Vasta-aiheet ovat pitkälti samoja, kuin hieronnallakin. Kovin luominen, näppyläinen, rikkoutunut tai haavainen iho on tyypillisin kontraindikaatio.
Käsitelty ihoalue on usein punoittava ja kuuma hetken aikaa.

Tämä hoitomenetelmä antaa hierontahoidolle mukavan lisän pintaverenkiertoa tehostamalla sekä apua triggerpisteiden tehokkaaseen käsittelyyn. Myös alueet, joille ei perinteisin hieronta- ja mobilisointitekniikoin saada riittävän hyvää hoitovastetta, saattaa guashaus olla ratkaisu.

0 comments on “GuashaAdd yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *