Miten valita oikean pituinen hoitoaika?

Oikean pituisen hoitoajan valitseminen tuottaa toisinaan päänvaivaa. Tiedossa on ongelma-alue, mutta missä ajassa sen voisi edes teoreettisesti ehtiä hoitaa? Hyvä nyrkkisääntö on, että alkututkimuksiin ja hoidon lopetteluun menee usein 5-10 minuuttia ajasta eli manuaalista hoitoaikaa jää tästä loput. Mikäli ongelmasi on tuo niin varsin yleinen niska-hartia-alueen (NHS-alueen) kipu ja jäykkyys, niin monesti siihen riittää 45-60 minuuttia, vaikka käsiteltäisiin myös rintalihaksia. Mikäli ongelmaa löytyy edellä mainitun lisäksi myös lanneselän alueelta, niin 60-75 minuuttia on varsin passeli. Tässä ajassa ehtii tuon NHS-alueen ja lanneselän lisäksi käydä läpi kevyesti myös pakaroita tai lonkankoukistajia, jotka ovat niin ikään usein merkityksellisiä lanneselän alueen ongelmien kanssa.

Vastaavasti jalkojen (vyötäröstä alaspäin) etupuolen ja takapuolen käsittelyyn vaaditaan vähintään 75 minuuttia. Melkein mieluiten 90 minuuttia, niin ehtii käydä myös jalkapohjat läpi, joista myös usein löytyy kireyksiä. Mikäli tuntuu, että jalkojen kireydet sijoittuvat vain takaosan lihaksiin, niin 60 minuuttia riittää tähän hyvin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ongelma-alue ei aina sijaitse siellä, missä kipua on.

Mikäli haluat käsiteltävän koko ”takaketjun” takaraivosta jalkapohjiin, niin kannattanee tällöinkin varata 75-90 minuutin aika. Riippuen toki siitä, että missä kaikkialla sitä kipua ja kireyttä tuntuu. Mikäli kireitä kohtia on ”kaikkialla”, niin usein pidempi aika on parempi.

Käsien hoitoon (käsivarret ja rintalihakset) kuluu usein helposti 45-60 minuuttia, eli mikäli näiden käsittelyyn on tarvetta, niin kannattaa se laskea mukaan esim. tuohon NHS-alueen (45min) hierontaan. Tällöin ajaksi tulee 90-120 min.

2 h aikaa suosittelen usein ns. kokovartalon käsittelyyn/hierontaan, jossa käydään läpi mm. NHS, lanneselkä, pakarat, takareidet, pohkeet (ja jalkapohjat, mikäli on tarve ja mikäli asiakas näin haluaa), sääret, etureidet, rintalihakset ja käsivarret (+ kämmenet, mikäli tarvetta on ja asiakas näin haluaa).

Erikseen on tarjolla myös 30 minuutin aikoja sellaisille asiakkaille, joilla on jokin pienempi hoidettava alue. Esimerkiksi niska+hartiat tai esim. kyynärvarret (tennis- ja/tai golf-kyynärpäävaivat) tai pohkeet (kramppailun jälkeen).

Yleisin varattu aika on lähes vaivasta riippumatta joko 45 min tai 60 min. Tämä onkin ihan hyvä sellainen ”perus” hoitoaika, jossa ehtii jo paljon, riippuen toki asiakkaan vaivojen laadusta ja määrästä. Jokainen meistä on kuitenkin yksilö, joten toisen asiakkaan hoitoon riittää lyhyempi aika kuin toisen, eli vain kokeilemalla selviää se itselle paras mahdollinen aika.
0 comments on “Miten valita oikean pituinen hoitoaika?Add yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *